Route Cornelis

We varen door de Voorstraatshaven langs eeuwenoude monumenten als Stadhuis en Grote Kerk. Daarna varen we via de Nieuwe Haven, onder de Roobrug door, de Wolwevershaven in, langs prachtige (pak)huizen en oude schepen. Tegen het einde van de tocht passeren we de prachtige Groothoofdspoort. We zijn nu onder 13 bruggen, een plein en een monument gevaren, langs 2 oude stadspoorten en talloze rijksmonumenten. Vaarduur ongeveer 1 uur

Opstapplaats

De opstapplaats voor de route Cornelis is de Wijnbrug in het centrum van Dordrecht. Varen door Dordt begint in het hart van de stad.

Parkeren in de parkeergarage Drievriendenhof is een goede optie, vandaar is het 10 minuten lopen naar de Wijnbrug via Statenplein en Nieuwstraat en de Voorstraat.

Met de bus vanaf het NS-station CS kan ook. Citybus 10 stopt bij de halte Scheffersplein. Vandaar moet u de Wijnstraat een stukje doorlopen en na 200 meter rechts de Wijnbrug op.

De route is inclusief koffie of iets sterkers met een appelmarijn of een hartig hapje. Alle producten zijn van Dordtse bodem. De prijs voor deze route is €12,50, p.p. bij een volle boot.  De tocht kan ook worden gevaren met alleen een praatje en een plaatje en is dan €4,00 p.p. goedkoper.